Hoe gaaf is het om taco’s als nagerecht te serveren? Zoete taco’s! In Mexico proefden we ooit een zoete Birria Dessert Taco. Deze taco was gevuld met pittige ananas en de taco werd geserveerd met gesmolten chocolade om in te dippen. Zodra we geland waren in Nederland, zijn we de keuken ingedoken om deze heerlijke dessert taco zelf te maken.

LA504 Flour Tortilla 4″/12 cm – Pablo’s Choice
Suikerwater (suiker opgelost in water)

Vanillesuiker
Ananas, in kleine stukjes gesneden 
Blikje gecondenseerde melk

Rood pepertje of gedroogde cayenne peper
Pure chocoladedruppels, bijvoorbeeld van Callebaut
Gegrilde of geroosterde amandelen

Hoe maak je Dulce de Leche?

Maak de Dulce de Leche door het blikje gecondenseerde melk gemiddeld zo’n 2 (dun) tot 3 (dik) uur te koken in een pan met water te leggen. Je hebt dan de puurste, lekkerste en goedkoopste caramel zelf gemaakt, die je nog lang in de koelkast goed kunt houden.. 

Recept Dessert Taco met ananas

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Besmeer 1 kant van de tortilla met suikerwater en strooi de vanillesuiker erover. Hang de tortilla’s met de bestrooide kant naar boven over 2 spijlen van een ovenrek zodat de zijkantjes naar beneden hangen. In de voorverwarmde oven verwarm je de tortilla ongeveer zes minuten op 170 graden, totdat de tortilla een harde taco wordt.

Bereid de vulling door de kleine stukjes ananas te mengen met een beetje dulce de leche en een snufje rode peper. Maak het niet te zoet, dus wees voorzichtig met de dulce de leche.

Bij een bestelling vul je een taco met de zoete en frisse ananasvulling. Bestrooi de taco met wat gegrilde amandelen. Smelt de pure chocoladedruppels, en giet dit in een bakje. Serveer de gesmolten chocolade samen met de taco zodat je gasten hun taco kunnen dippen, zoals een birria taco in de bouillon.