Misschien wel de bekendste vis taco die er is.  Deze populaire Mexicaanse taco-variant is afkomstig van de Baja California-regio van Mexico. Deze taco met gefrituurde vis, koolsla en lekkere sauzen is de perfecte horeca taco. Fris en knapperig van smaak, met een geweldige balans tussen vis, groenten en sauzen. Iedereen lust de Baja Fish Taco en hij is makkelijk en snel te maken. 

Stel je voor een lekkere zomerse dag, je terras zit bomvol, mensen hebben het naar hun zin. Ze drinken cocktails en koude cerveza, kletsen, lachen en hebben plezier. Natuurlijk hebben ze lekkere trek en ze willen niets anders dan de zomer op hun bord. Dan is de Baja Fish taco de lekkerste om te serveren.

Wat heb je nodig voor deze klassieke vis taco

LA632 Soft Corn Tortillas 6”/15 cm – Blanco Nino 
Witte visfilets (zoals kabeljauw, tilapia of koolvis), in stukjes gesneden

Bloem, zout en peper
Bier (bij voorkeur licht Mexicaans bier)
LA460 Shrimp Magic – Paul Prudhomme

Voor de koolsla:
Groene kool
Rode kool (optioneel, voor kleur en smaak)
Verse koriander en fijngesneden ui
LA77 Smoky Hemp Sauce – Smoky Mountains
Zure room

Limoensap
Zout en peper naar smaak

Voor de Salsa Verde:
LA751 Guacamole UHP Authentic – Pablo’s Choice
LA145D Whole Tomatillo – LA Streetfood 
Verse limoenpartjes

Zo maak je een Baja Fish Taco

Bereid eerst de koolsla. Meng de groene kool, rode kool, verse koriander en ui in een kom. In een aparte kom meng je de hennepsaus, zure room, limoensap, zout en peper. Giet het sausmengsel over de kool en meng alles goed door elkaar. Zet de koolsla opzij om op smaak te komen.

De salsa verde maak je door de guacamole (2 delen) en de hele tomatillos (1 deel) te mengen.
Voor de vis meng je de bloem, bier, Shrimp Magic, zout en peper in een kom tot een glad beslag. Snijd de visfilets in kleine stukjes die geschikt zijn voor tacos, doop ze in het beslag en laat overtollig beslag afdruipen. Frituur de visstukjes in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Verwarm de maïstortilla’s kort op de plaat totdat er damp vanaf komt (ongeveer 30 seconden per zijde). Hier maak je ze elastisch mee. Vul elke tortilla met de koolsla en de gefrituurde vis.

Top de Baja Fish Tacos af met Shrimp Magic, zure room, salsa verde en een beetje vers limoensap.