Logisch dat dit nagerecht altijd goed verkoopt: Taco’s gevuld met warme kaneel appeltjes, rumrozijnen en natuurlijk een bolletje Brownie ijs. Dit valt in dezelfde categorie als de warme appeltaart van mijn moeder en de apfelstrudel op wintersport. 

LA504 Flour Tortilla 5″/12 cm – Pablo’s Choice 
Zure appels, geschild, in stukjes gesneden
Roomboter

Kaneelsuiker (suiker met een beetje kaneel)
Rumrozijnen (rozijnen geweld in water en rum)
Suikerwater (suiker opgelost in water)

Verse slagroom
Goede kwaliteit vanille ijs 

LA988 Caramel Pecan Fudge Brownie in blokjes gesneden

Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes appel toe en bak ze zachtjes totdat ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten.

Voeg de suiker en kaneelpoeder toe aan de appels en roer goed door. Laat de appels op laag vuur sudderen totdat de suiker is opgelost en de saus wat dikker is geworden, dit duurt nog eens 3-5 minuten. Roer de rumrozijnen erdoor en haal de pan van het vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Besmeer 1 kant van de tortilla’s met suikerwater en strooi kaneelsuiker erover. Hang de tortilla’s met de bestrooide kant naar boven over 2 spijlen van een oven rek. In de voorverwarmde oven verwarm je de tortilla ongeveer zes minuten op 170 graden, totdat de tortilla een harde taco wordt.

Vul de tacos met de appelmix. Warm serveren met de slagroom, een bol vanille ijs. Strooi hier de brownie blokjes over heen en je serveert een heerlijk, maar dan ook echt heerlijk nagerecht.