Een taco nagerecht, gemaakt met een tortilla, gevuld met zoet. Logisch dat dit nagerecht altijd goed verkoopt: een taco gevuld met warme kaneel appeltjes, rumrozijnen en natuurlijk een bolletje Brownie ijs. Deze zoete taco valt in dezelfde categorie als de warme appeltaart van je moeder en de apfelstrudel op wintersport. 

De meesten van ons kennen de taco als het typische Mexicaans gerecht gemaakt van een tortilla en gevuld met vlees of bonen, lekkere kaas of andere toppings. Maar van een taco nagerecht hebben veel mensen nog niet gehoord. En hierin zit precies het onderscheidende vermogen van de zoete taco. Het is een uniek nagerecht waarmee je je gasten zeker te weten zult verrassen.

Wat heb je nodig voor een zoet taco nagerecht?

LA504 Flour Tortilla 5″/12 cm – Pablo’s Choice 
Zure appels, geschild, in stukjes gesneden
Roomboter

Kaneelsuiker (suiker met een beetje kaneel)
Rumrozijnen (rozijnen geweld in water en rum)
Suikerwater (suiker opgelost in water)

Verse slagroom
Goede kwaliteit vanille ijs 

LA988 Caramel Pecan Fudge Brownie in blokjes gesneden

Zo maak je een zoete taco als dessert

Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes appel toe en bak ze zachtjes totdat ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten.

Voeg de suiker en kaneelpoeder toe aan de appels en roer goed door. Laat de appels op laag vuur sudderen totdat de suiker is opgelost en de saus wat dikker is geworden, dit duurt nog eens 3-5 minuten. Roer de rumrozijnen erdoor en haal de pan van het vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Besmeer 1 kant van de tortilla’s met suikerwater en strooi kaneelsuiker erover. Hang de tortilla’s met de bestrooide kant naar boven over 2 spijlen van een oven rek. In de voorverwarmde oven verwarm je de tortilla ongeveer zes minuten op 170 graden, totdat de tortilla een harde taco wordt.

Vul de tacos met de appelmix. Warm serveren met de slagroom, een bol vanille ijs. Strooi hier de brownie blokjes over heen en je serveert een heerlijk, maar dan ook echt heerlijk taco nagerecht.