Welkom bij Taco Tuesdays, dé website voor horecaondernemers die willen uitblinken met onderscheidende taco’s op hun menu. In samenwerking met LA Streetfood hebben we met authentieke Mexicaanse producten de lekkerste taco recepten ontwikkeld, en vandaag delen we er 7 met een knapperige kipvariant.

Taco Tuesdays: Authentieke Smaak, Grenzeloze Mogelijkheden… Ontdek de Mexicaanse Smaakexplosie met deze taco recepten voor horeca

Taco recept: Cheesy Crispy Chicken Taco

Wat een prachtige én eenvoudige taco is dit! Het goede nieuws? Met een doordachte mise en place staat deze taco binnen slechts drie stappen op tafel. De essentie van het recept ligt eigenlijk in de avocado-taco saus, die je eenvoudig van tevoren kunt bereiden. Gelukkig is dat een fluitje van een cent – mix gewoon alle ingrediënten tot een zijdezachte saus.

Voor deze kiptaco hebben we een bijzondere twist toegevoegd door chipotle aan de Chicken Tinga toe te voegen. De unieke rokerige smaak die hieruit voortkomt, is werkelijk ongeëvenaard.

Grilled Chicken Streetfood Taco Recept

Herken je dat gevoel, dat je midden op de dag plotseling verlangt naar gegrilde maïs? Met een vleugje witte kaas, wat zoute boter eroverheen en dan genieten van de sappige maïskorrels? Heerlijk, toch? Echter, wij zijn gespecialiseerd in taco’s, met name Taco Tuesdays. Daarom hebben we het beste van Elote – Mexicaanse gegrilde maïs – en taco’s samengevoegd in dit buitengewoon smakelijke tacorecept.

Taco Recept: Grilled Chicken Streetfood

Niets verslaat de verrukkelijke smaak van een smakelijke, snelle streetfood taco. Een die je moeiteloos uit het vuistje eet en die overloopt van heerlijke smaken. Onze variant met kip is bedekt met een verrukkelijke saus en radijsjes voor die extra knapperigheid. Perfect om te serveren aan een groep, wellicht op een royale schaal vol met taco’s. Het is een echte ‘grab and go taco’, zoals je die typerend ziet bij een streetfoodkraampje in Mexico.

Elke taco wordt gevormd door twee tortilla’s, waardoor ze gemakkelijker te eten zijn terwijl je onderweg bent. Dit maakt deze taco’s bij uitstek geschikt voor drukke avonden waar mensen snel willen genieten van een smakelijke taco op het terras of zelfs aan de bar. En wat denk je van festivals of catering? Snel bereiden, serveren en doorgaan!

Jamaican Chicken Taco Recept voor horeca

Een absolute topper! De combinatie van de zoete smaken uit Jamaica en de gelaagde aroma’s uit Azië maken deze kiptaco, gemarineerd in ananas en sojasaus, onvergetelijk lekker. Het bevat alles: zoet, zuur en zout. Op een 6-inch tarwetortilla, met heerlijke guacamole, is deze kiptaco niet alleen een smaaksensatie maar ook een visueel feest. Dit kiptacorecept onderscheidt zich doordat het een fusiontaco is, met invloeden uit diverse delen van Azië. Serveer de kip als saté op een stokje en laat je gasten hun eigen taco samenstellen. Hoe? Simpel: taco in je linkerhand, een stukje kip in de andere hand. Wikkel de taco eromheen, knijp een beetje, trek het stokje eruit en geniet!

Recept: Classy Chicken Tinga Taco

Een taco met refried beans, pulled chicken Tinga, avocado en jalapenos. Dat is eigenlijk een klassiek lekkere taco en precies om die reden doet hij het altijd goed. Wij maakten hem op een maistortilla, omdat die smaak de taco net even helemaal afmaakt. Even over de pulled chicken tinga, we kiezen hier voor de Chicken Tinga van Batch 85. Gemaakt naar een eeuwenoud Mexicaans recept. Urenlang gegaard op lage temperatuur. En ready to use: sous vide, pan, de bain-marie, zoals je maar wil. Heel mooi van smaak en makkelijk in gebruik. Veel horecaondernemers die graag zelf hun pulled chicken maken kiezen er tijdens het drukste seizoen toch voor om een convenience product als deze Chicken Tinga te gebruiken. Omdat het tijd en handjes scheelt. En tijdens de rustige maanden doen ze het dan wel zelf.

Oven Roasted Pulled Chicken Taco recept voor horeca

Deze schitterende kiptaco is wellicht de parel van de taco recepten! Ongelooflijk fraai, echt verrassend en heerlijk zomers. En natuurlijk buitengewoon smaakvol. Deze prachtige mini-taco, bereid met een kleine maïstortilla, is perfect als barfood, voor gezamenlijk genieten of als onderdeel van een uitgebreide borrelplank. Een uitstekende keuze voor een groot gezelschap, maar ook intiem en perfect om indruk te maken tijdens een eerste date.

Voor deze smakelijke kiptaco maken we gebruik van Chicken Tinga uit de oven met ananas. Chicken Tinga is Mexicaanse kruidige Pulled Chicken. De zacht gegaarde kippendijen zijn urenlang bereid op lage temperatuur, waardoor de authentieke kruiden het malse vlees volledig op smaak brengen. De Chicken Tinga die we voor dit recept gebruiken, is kant-en-klaar: sous-vide, in de pan, au bain-marie, of zoals wij het hebben gedaan: onder de grill!

Spicy Chicken – Taco recept met kip

Een absolute krachtpatser van een taco, gewoonweg verrukkelijk. De kip krijgt zijn smaak door een marinade van zoete honing, zoute sojasaus, verwarmende gember en een vleugje pit van pepertjes. Maar dat is nog niet alles. De coleslaw is subliem met koriander, azijn, honing, en natuurlijk de Smoky Hemp Sauce van Smoky Mountains.

Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat dit een onvergetelijk lekkere taco is, maar wel eentje waar je even je handen vol aan hebt. Voornamelijk in de voorbereiding. Juist dat maakt deze arbeidsintensieve taco’s echter perfect geschikt voor de horeca. Taco’s hoef je enkel te vullen en mooi te garneren. En die vulling staat vaak al klaar in de koeling of bain-marie.

7 redenen waarom je taco’s met kip op het menu moet hebben

Het toevoegen van taco’s met kip aan het menu is een verstandige keuze om verschillende redenen, vooral gezien het feit dat kip een favoriete keuze is onder de meeste mensen.

 1. Brede Acceptatie:
  • Taco’s met kip zijn een gerecht dat door een groot deel van de bevolking wordt genoten. Het is een algemeen geliefd gerecht, waardoor kip taco’s een toegankelijke optie zijn voor een divers publiek.
 2. Gezondheid en Voedingswaarde:
  • Kip, als hoofdingrediënt van de taco recepten, staat bekend om zijn magere eiwitgehalte en is een uitstekende bron van voedingsstoffen zoals vitamine B, ijzer en zink. Het past goed in een gebalanceerd dieet en wordt vaak als een gezondere keuze beschouwd.
 3. Kosteneffectiviteit:
  • Taco’s met kip zijn over het algemeen een betaalbare optie in vergelijking met andere vleessoorten. Dit maakt ze een economische keuze voor horecabedrijven die kwalitatieve gerechten willen aanbieden zonder de kosten te verhogen.
 4. Halal Optie:
  • Taco recepten met kip zijn veelzijdig en kunnen eenvoudig halal worden bereid, waardoor je een breder publiek kunt bedienen. Dit draagt bij aan inclusiviteit en voldoet aan de diverse voedingsvoorkeuren van gasten.
 5. Smaakvolle Variaties:
  • Taco’s met kip bieden veel mogelijkheden om op smaak te brengen. Het veelzijdige karakter van kip maakt het gemakkelijk om creatief te zijn met de smaken in je kip taco’s en aanpassingen te maken aan de voorkeuren van je gasten.
 6. Veelzijdigheid:
  • Kip, als het centrale ingrediënt in taco’s met kip, kan op verschillende manieren worden bereid, of het nu gegrild, gebakken, gepocheerd, of gestoofd is. Deze veelzijdigheid stelt chefs in staat om diverse kip taco varianten te creëren en het menu aantrekkelijk te maken.
 7. Populaire Smaak:
  • Kip staat bekend om zijn heerlijke smaak, waardoor taco’s met kip een favoriet zijn bij veel mensen. Het toevoegen van kip taco’s aan het menu is een manier om te zorgen voor tevreden en terugkerende klanten.

Door de veelzijdigheid, brede acceptatie en gezonde eigenschappen van kip te benutten, kun je taco’s met kip positioneren als een winnende keuze op je menu, geschikt voor een groot en gevarieerd publiek.