Deze Cajun garnalen taco heeft een pittige kick dankzij de Cajun-kruiden. De Cajun-keuken is afkomstig uit Louisiana, Verenigde Staten en kent invloeden uit de Franse en Creoolse keuken. Deze taco’s smaken heerlijk met de frisse koolsalade en andere toppings. 

Hoewel taco’s typisch Mexicaans zijn kan je tegenwoordig ook American Style Taco’s eten. Dit doordat er veel Mexicanen in Amerika wonen en de Amerikanen de Mexicaanse keuken echt omhelst hebben. Van deze Amerikaanse taco’s is deze Cajun Style Taco met garnalen het meest opvallend. Een taco als deze eet je niet vaak, gek want het is echt zo lekker.

Wat heb je nodig voor een lekkere garnalen taco?

LA631 Soft Corn Tortillas 4”/10 cm – Blanco Nino

Voor de Cajun-kruidenmix:
1 deel LA490 Poultry Magic van Paul Prudhomme
1 deel LA420 Seafood Magic van Paul Prudhomme

Grote gepelde rauwe garnalen
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Cajun-kruidenmix

Voor de koolsla:
Groene kool
Rode kool (optioneel, voor kleur en smaak)
Verse koriander en fijngesneden ui
LA77 Smoky Hemp Sauce – Smoky Mountains
Zure room

Limoensap
Zout en peper naar smaak

Vers gesneden koriander
Tomaatjes
Rode ui

Zo maak je een lekkere garnalen taco zoals ze in Amerika eten

Bereid eerst de koolsla. Meng de groene kool, rode kool, verse koriander en ui in een kom. In een aparte kom meng je de hennepsaus, zure room, limoensap, zout en peper. Giet het sausmengsel over de kool en meng alles goed door elkaar. Zet de koolsla opzij om op smaak te komen.

We maken een garnalen taco en die moeten we op smaak brengen. Meng de 2 kruiden voor de Cajun-kruidenmix. Besprenkel de garnalen met olie en voeg de cajunkruiden toe. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Verhit een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar zijn en een mooie roze kleur hebben. De kruiden mogen kleuren, maar niet zwart worden.

Verwarm de maïstortilla’s kort in een droge koekenpan of op de plaat tot ze warm en buigzaam zijn. 

Vul elke tortilla met een portie gebakken Cajun garnalen, koolsalade, verse koriander, gesneden ui en tomaten.