Omdat we ons taco boek met 52 taco recepten niet wilden afsluiten zonder een lekker nagerecht van ons culinaire grootmeester, hebben we Arno gevraagd een zoete taco voor ons te bedenken. En wat hij bedacht is, zoals altijd, bizar lekker. 

LA632 Soft Corn Tortillas 6”/15 cm – Blanco Nino
LA1523 Mini Taco Shell Frituurkorf

Bakbanaan
Tequila anejo 
Bruine Suiker
Kaneelpoeder
Zout
LA993 Lemon Cheesecake in Spuitzak – Coolhull 

LA431D Tajin – LA Streetfood bestelartikel
Poedersuiker
Slagroom
LA988 Caramel Pecan Fudge Brownie in blokjes gesneden

Limoenzest

Zo maak je een zoete taco

Frituur de maïstortilla met de frituurkorf. Direct als de gloeiend hete taco uit de frituur komt, bestrooi je hem met de vanille suiker.

Bereid dan de tequila-geflambeerde banaan. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes banaan toe en bak ze kort aan beide zijden tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tequila, bruine suiker, kaneelpoeder en een snufje zout toe. Roer alles goed door en laat het sudderen tot de saus iets dikker wordt en de bananen zachter worden. Haal de pan van het vuur en steek voorzichtig de tequila aan met een lange aansteker of lucifer. Laat de vlammen vanzelf doven. Dit geeft een heerlijke smaak aan de banaan.

Vul de tarwe tortilla met Cheesecake in Spuitzak, top deze met de banaan en bestrooi de banaan met poedersuiker en Tajin poeder. Serveer met een toef slagroom, brownie blokjes en bestrooi met limoenzest. Een signature dish!