Wat een lekker klein tacootje. Heel mooi als sharing gerecht of op een borrelplank. Maar voor de dinsdagavond van Taco Tuesdays is dit recept ook perfect. En doordat er aan de buitenkant van deze crispy taco kaas zit, is de crunch echt bizar lekker. 

LA640 Blue Corn Tortillas 4″/10cm – Blanco Nino
LA1000.2 Mexicaanse Kaasmix (Cheddar & Gouda) 2kg

LA400.1 Fajita Magic/ Paul Prudhomme
LA923 Pulled Chicken Tinga
LA121D.1 Herdez Chipotle Pepper
https://www.la-streetfood.com/herdez-chipotle-pepper-6-x-2-75kg-la121d-1

Avocado Taco Saus:
LA751.1 Guacamole UHP zakken Pablo’s Choice
LA116.1 Sliced Jalapeño pepers Smoky Mountains
Knoflook
Cilantro
Karnemelk
Zure Room
Limoensap

Peper en zout
Cilantro

Wat een mooie, maar ook simpele taco. En het goede nieuws, deze taco is met een goede mise en place in maar drie stappen gemaakt. Eigenlijk is het vooral de avocado taco saus die je vooraf moet maken. En dat is zo gedaan. Je hoeft alleen maar alle ingrediënten te blenden tot een mooie gladde saus.

We hebben deze taco met kip een speciale twist gegeven door de chipotle aan de Chicken Tinga toe te voegen. De mooie Smoky smaak die dat geeft is ongekend.

Het krokante Queso Taco Recept

Waarschijnlijk weet je al hoe je een queso taco maakt. Leg een handje Mexicaanse kaas mix op de hete bakplaat, bestrooi hem met Fajita Magic kruiden en leg hier de tortilla meteen bovenop.

Laat dit alles even op de plaat liggen. Tot je merkt dat de kaas krokant begint te worden.Veeg dan de tortilla van de plaat en leg wat Chicken Tinga op de kant zonder kaas.

Dichtvouwen en nog even op de plaat leggen zodat de kaas goed krokant wordt.

Serveren met de Avocado Taco Saus om de taco in te dippen.