Ken je dat, dat je midden op de dag ineens zin hebt in een maiskolf van de grill. Met een beetje witte kaas erover, wat zoute boter. En dan lekker de mais eraf happen? Lekker toch? Alleen zitten wij in de business van taco’s en dan vooral Taco Tuesdays. En daarom hebben we het beste van Elote – Mexicaanse mais van de grill – en taco’s samengebracht in dit superlekkere taco recept.

LA500.1 Tarwe Tortilla van 16cm Pablo’s Choice
LA923 Pulled Chicken Tinga 12x 500gr
mais
bosui
witte kaas (zoals feta)
limoen
LA116.1 Sliced Jalapeño pepers Smoky Mountains
LA197.1 Ballymaloe Jalapeno Pepper Relish
LA77 Smoky Hemp Sauce – Smoky Mountains
LA400.1 Fajita Magic/ Paul Prudhomme

Wist je dat wij de maistortilla’s van Blanco Nino de lekkerste tortilla’s vinden? Maar dat we vaak toch kiezen voor een tarwe tortilla? Zoals in dit recept. Dat is omdat we tarwe tortillas beter passen bij sommige ingrediënten en lekker eenvoudig in het gebruik zijn.

Tarwe tortilla’s werken makkelijk, blijven lang warm, kunnen een zware vulling goed dragen en drogen minder snel uit. Maar de ene tarwe tortilla is de andere niet. Wij kiezen voor de tarwe tortilla’s van Pablo’s Choice omdat ze in tegenstelling tot veel merken hartstikke puur en beter van smaak zijn. Proef het en je snapt het!

Recept Taco met kip en mais

Een kleurrijke, makkelijke en lekkere taco. Vooral door het gebruik van de Mexicaanse Chicken Tinga. Dit is Mexicaanse gekruide – ready to use – pulled chicken. Deze kan je verwarmen en zo in de taco scheppen. Het is de elote topping die om iets meer werk vraagt.

Fruit de bosui in boter en voeg peper, zout en de mais toe. Na vier minuten mag dit van het vuur af. Meng de cilantro, witte kaas en fajita magic.

Schep de warme Chicken Tinga in een tarwe tortilla, doe de elote mais mix erover. Toppen met Ballymloe Pepperrelish, Smoky Hemp Sauce en Jalapenos. En uitserveren maar. Lekker met wat limoentjes erbij.