Niets zo lekker als een goede snelle streetfood taco. Die je zo uit het handje eet en die bomvol smaak zit. Wij maakten een taco met kip, getopt met een heerlijke saus en radijsjes voor een extra bite. Mooi om te serveren voor een groep, bijvoorbeeld op een grote schaal bomvol taco’s.

LA632 Corn Tortillas 6″/15cm – Blanco Nino
Kippendij
Marinade: knoflook, limoen, olie, LA400.1 Fajita Magic/ Paul Prudhomme
Taco Saus: Zure room, cilantro, limoen zest en sap, LA751.1 Guacamole UHP zakken Pablo’s Choice
Radijs
Ui
Cilantro

Een echte ‘grab and go taco’ die je typisch bij zo’n streetfood kraampje in Mexico ziet. 
Elke taco gemaakt van twee tortilla’s, zodat ze makkelijker te eten zijn terwijl je op straat staat. Dat maakt dit tacootje ook perfect voor een drukke avond waar mensen snel een lekkere taco op het terras willen pakken. Of zelfs aan de bar eten. En wat dacht je van een festival of catering? Maken, uitserveren en door!

Streetfood Taco recept voor horeca

We hebben bij deze taco gekozen voor een zelfgemaakte taco saus en een kippendij die met een je met een authentieke marinade op smaak gebracht maakt. Zo kan je met een goede basis – denk hierbij aan de maistortilla’s van Blanco Nino, de smakelijke Fajita Magic van Paul Prudhomme en natuurlijk de pure uit 94% avocado bestaande guacamole van Pablo’s Choice – toch een hele eigen draai aan het recept geven. Speel met de marinade: iets pittiger, wat meer zuur of wat meer kruiden en je marinade heeft al een eigen karakter. 

Maak zelf je taco saus

We beginnen dit taco recept met de saus. Die is superlekker! Eigenlijk maak je van de guacamole een soort creme-achtige saus waarmee je de tortilla kan besmeren, maar die ook vanuit een spuitfles als laatste topping op de taco kan spuiten. Dat laatste is wel zo handig als je veel taco’s gaat bereiden.

Je maakt hem door alle ingrediënten in een foodprocessor te blenden tot een mooie gladde saus. In de koeling is de saus 3 dagen houdbaar. 

Grill de kippendij. Leg vervolgens de maistortilla kort op de plaat. Dit is om ervoor te zorgen dat de elasticiteit toeneemt en hij niet breekt. Niet te lang, want dan droogt hij uit. Als er damp vanaf komt is je maistortilla klaar.

Vul de tortilla met de kip. De taco saus erover en afmaken met wat verse cilantro, ui, radijs en meegeven maar.