Een “Shrimp-o-Queso Taco” is een taco met garnalen en gesmolten kaas, echt een heerlijke combinatie. Het is geen traditioneel Mexicaans gerecht, maar dit soort tacos worden tegenwoordig steeds vaker gegeten aan de westkust van Mexico. Een taco met garnalen die de Amerikaanse liefde voor gesmolten kaas combineert met het verse aanbod schaaldieren van de Mexicaanse kust.
LA640 Blue Corn Soft Tortilla 4”/10 cm – Blanco Nino
Grote gepelde rauwe garnalen
Knoflook, fijngehakt
Rode peper, fijngehakt
LA460 Shrimp Magic – Paul Prudhomme
LA1000.2 Mexicaanse Kaasmix (Cheddar & Gouda) – Smoky Mountains
Rode ui
Verse koriander
Limoen
LA77 Smoky Hemp Sauce – Smoky Mountains
LA131 Mexican Red Sauce – Smoky Mountains
Hoe maak je een garnalen taco met gesmolten kaas?
Marineer de garnalen door ze te mengen met olijfolie, de shrimp magic, knoflook en rode peper. Laat ze gerust een nacht staan, maar minstens een uur.
Bij een bestelling gril je de garnalen tot ze roze en gaar zijn. Dan leg je wat Mexicaanse kaasmix op de bakplaat met antiaanbaklaag totdat de kaas smelt. Met de maïstortilla veeg je de kaas er van af. Hou de tortilla in je hand met de gesmolten kaas zijde naar boven.
Leg de garnalen, koriander en de rode ui op de kaas, vouw de tortilla dubbel en bak de gevulde tortilla aan beide kanten op de plaat.
Lekker om te serveren met Mexican red sauce, wat Smoky Hemp Sauce en verse limoentjes.