Een taco met vis, zoals je in Mexico overal aan de kust geserveerd krijgt. Je kan daar echt de lekkerste taco’s eten, met vis zo vers dat ie nog net niet vanuit de zee je bord op gesprongen is. En een taco met zalm is altijd een feest. Mooi van kleur, makkelijk te bereiden en toch wel een beetje luxe.

LA631 Corn Tortillas 4″/10cm – Blanco Nino

Zalm met LA420.1 Seafood Magic van Paul Prudhomme
Jalapeño’s Cream (cream cheese, LA116.1 Sliced Jalapeño pepers Smoky Mountains, knoflook, zout en peper)
LA1924.1 Ballymaloe Tropical Mango Relish

Avocado
Limoen


Deze taco gemaakt met een maistortilla, jalapeño cream (maak hem lekker pittig), zalm en de zoete tropical relish is vanaf de eerste hap een kleine vakantie naar Mexico. Zulke mooie smaken, echt genieten.

Wij hebben de zalm in de over bereid, maar je kan het ook doen op de grill

De opmaak is als volgt:

Bij bestelling pak je de maistortilla van Blanco Nino -ons favoriete merk omdat het de enige maistortilla voor horeca is, die niet scheurt – leg deze kort op de plaat, tot er iets damp vanaf komt.

Besmeer de tortilla met de Jalapeño’s Cream, en dan met een beetje tropical relish. Leg hier de stukjes zalm bovenop en maak af met de verse avocado. Besprenkel met limoensap of leg een paar stukjes limoen op het bord.

Deze lekkere zomerse taco doet het goed op het terras of op een festival. Maar als sharing gerecht of tijdens een catering is het ook perfect. De zalm hoeft niet warm te zijn, maar wij vinden dat wel het lekkerst.