Het is tijd voor een taco voor de wereldreiziger. Deze fusion taco combineert het beste uit Mexico met de Oosterse smaken uit Thailand. Zowel Thailand als Mexico staan wereldwijd bekend om de heerlijke streetfood cultuur. Vaak eet je in deze landen op straat verser, lekkerder en goedkoper dan in een restaurant… Het origineel van deze Thaise taco met garnalen hebben we gespot in San Francisco’s Chinatown.

LA640 Blue Corn Soft Tortilla 4”/10 cm – Blanco Nino
Grote gepelde rauwe garnalen

Marinade:
2 deel Thaise rode currypasta

2 deel kokosmelk
1 deel vissaus
1 deel limoensap
½ deel suiker
1 deel plantaardige olie

Toppings naar keuze: denk aan gesneden komkommer, wortel, rode ui, koriander en gehakte pinda’s

Recept Thaise Taco met garnalen

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de garnalen toe aan de marinade en laat ze minstens 15 minuten marineren. Bak de gemarineerde garnalen tot ze gaar zijn en roze van kleur, ongeveer 2-3 minuten per kant.

Verwarm de maïs tortilla’s kort in een droge koekenpan of op de plaat. Kies toppings die ervoor zorgen dat je verschillende texturen en smaken aan je taco toevoegt.

Deze Thaise garnalen taco’s combineren de pittige smaak van Thaise rode curry met de zoetzure smaak van limoen en kokosmelk. Dat zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie.