Als horecaondernemer ken je het belang van het aanbieden van onderscheidende gerechten die indruk maken op je gasten. En voor Taco Tuesday begint dat al bij de keuze van de juiste tortilla. Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen tarwe- en maistortilla’s, zodat je de juiste keuze kunt maken voor bij jou in de zaak.

Wij vinden dat je – als het even kan – moet beginnen met Taco Tuesday. Tijdens deze wekelijks terugkerende avond serveer je taco’s. En door elke week een andere speciale taco te serveren, zorg je ervoor dat je vaste gasten elke week weer benieuwd zijn met wat voor lekkers je nu weer komt. 
Taco Tuesday is een geweldige manier om de toch al rustige dinsdagavond tot een succes te maken en wekelijks een mooi verhaal om op je socials te delen. 

Taco’s? Gebruik een maistortilla!

Of je nu met taco tuesday wekelijks taco’s gaat serveren of gewoon een mooi taco gerecht op de kaart wil hebben, het is belangrijk te weten welke tortilla je voor je taco kiest. Daarom hebben we in dit artikel de voordelen van deze tortilla’s voor je op een rij gezet.

Eigenlijk is het simpel: een maistortilla is altijd lekkerder. Het is authentieke smaak uit Mexico die veel verfijnder dan een tarwe tortilla is. En toch zijn er situaties – of taco’s – waarbij we je een tarwe tortilla zullen aanraden.

Taco’s met Mais Tortilla’s: Authentiek en Exclusief

  • Exclusieve Smaakbeleving: Mais tortilla’s brengen een exclusieve smaakbeleving naar je gerechten. Ze hebben een rijke, lichtzoete smaak die perfect past bij authentieke Mexicaanse smaken. Dit geeft jouw menu een onderscheidend karakter.
  • Glutenvrij en Gezond: Voor gasten met glutenintolerantie bieden mais tortilla’s een uitstekende optie. Ze zijn 100% glutenvrij en gezond, wat zorgt voor een breed scala aan keuzes voor jouw klanten.
  • Authenticiteit: Als je de nadruk wilt leggen op de authentieke smaken en tradities van de Mexicaanse keuken, zijn mais tortilla’s de perfecte keuze. Ze voegen een vleugje echtheid toe aan je gerechten.
  • Structuur en Prestatie: Hoewel mais tortilla’s iets delicaater kunnen zijn om mee te werken, bieden ze een uitstekende structuur en prestatie. Ze blijven stevig, zelfs met zware vullingen.

Toch raden we mais tortilla’s niet voor elke zaak of taco aan. Want hoewel het de meest onderscheidende en lekkerste tortilla’s zijn, ben je soms beter af met een tarwe tortilla. Als je snel wil werken en veel gerechten moet draaien. Dan is een tarwe tortilla handiger.

Dan zijn er nog taco’s die echt met een tarwe tortilla gemaakt horen te worden, zoals de Baja Fish Taco.

Tarwe Tortilla’s: Gemak en Veelzijdigheid

  • Makkelijk Werken: Tarwe tortilla’s zijn gemakkelijker te hanteren in een drukke keuken. Ze zijn flexibel en scheuren minder snel, daarbij blijven ze langer warm en drogen ze minder snel uit. Hierdoor zijn ze net wat vergevingsgezinden als ze wat langer op het luik staan.
  • Veelzijdigheid: Tarwetortilla’s passen goed bij een verscheidenheid aan vullingen en smaken. Ze bieden veelzijdigheid in jouw menuopties.
  • Toegankelijkheid: Voor gasten die de voorkeur geven aan een mildere smaak of die geen glutenvrij dieet volgen, zijn tarwetortilla’s een toegankelijke keuze.

In het Noorden van Mexico en in Amerika is tarwe populairder. Maar het grootste deel van Mexico gebruikt tortilla’s van mais. Voor in de horeca houden wij aan dat je zaak bepaalt welke tortilla je gebruikt. Als je in een korte tijd veel mee moet geven omdat je zaak stampensvol zit, dan is een tarwe tortilla wel zo handig. Een tarwe tortilla is algemener, maar wel wat vergevingsgezinder. Ze kunnen langer op het luik staan en drogen minder snel uit. Alleen is het de tortilla die iedereen al gebruikt. Voor taco’s, wraps en zelfs thuis. Een stuk minder onderscheidend dus.

Gratis workshop Taco’s voor Horeca: Smaakvol Succes

Of je nu kiest voor de exclusiviteit van mais tortilla’s of het gemak van tarwe tortilla’s, Blanco Niño en LA Streetfood zijn er om jou te ondersteunen op jouw reis naar smaakvol succes. Onze producten zijn ontworpen om jouw horecazaak te onderscheiden en te laten schitteren.

En dat laten we graag aan je zien. Daarom bieden we een gratis Workshop Taco Tuesdays waarbij je kennis maakt met onze onderscheidende producten en natuurlijk een aantal verschillende taco’s leert maken. Hiervoor kijken we naar jouw zaak en menu en richten we ons op taco’s die het beste bij jouw bedrijf passen en waar jouw gasten van gaan genieten.

Samen maken we jouw menu onvergetelijk!