Vaak worden vegan taco’s met zoete aardappel of pompoen gemaakt en dat is heerlijk. Alleen wilden onze koks wel een keer iets anders. Een gezonde taco, bomvol smaak, met mooie groente en dus iets anders dan pompoen. Het antwoord was een vegan taco met linzen en chipotle. Heel lekker, ook voor vleeseters!

LA201 Hardshell Taco Shells
Linzen
Ui
Adobo Sauce
LA751.1 Guacamole UHP zakken Pablo’s Choice
Knoflook
Limoensap
Cilantro
Avocado
Zoetzure ui
LA77 Smoky Hemp Sauce – Smoky Mountains


Deze vegan taco’s zitten afgeladen vol met mooie smaken, textuur en groente. Precies zoals een taco hoort te zijn, maar dan wel zonder vlees. En dat is belangrijk. Door een veggie taco op de kaart te hebben heb je een mooi gerecht voor mensen die geen vlees eten. En die mensen nemen maar al te graag hun vrienden en familie mee. Je wint het hart van één en vult de magen van de hele tafel.

Zo maak je een vegan taco met linzen

We beginnen met de taco saus. Die maken we van avocado, maar is wat dunner dan guacamole. Doe hiervoor de knoflook, koriander en het limoensap in een blender, voeg als alles fijn is de guacamole van Pablo’s Choice toe. Breng de saus op smaak met zout en eventueel met wat extra limoensap. Deze saus is drie dagen gekoeld te bewaren.

Dan beginnen we aan de vegan taco vulling. Fruit de ui en voeg de knoflook, de chipotlepeper en  wat van het sap van de chipotles toe. Duw de chipotle peper aan, zodat hij kapot gaat en zich lekker door de ui mengt. Vervolgens voeg je de koriander en de linzen erbij. Even laten pruttelen tot je een mooie vulling hebt. Je mag stevig roeren, zodat een deel van de linzen kapot gaat en het een mooie gebonden vulling wordt.

Bij bestelling vul je de taco schelp met de linzen, wat reepjes avocado en de taco saus. Beetje cilantro erover, wat smoky hemp sauce en tot slot de zoetzure ui en jalapeños.