Een Korean Style taco met kimchi en beef. Een topper van een taco omdat hij door het gebruik van steak gecombineerd met kimchi echt anders is dan alle andere taco’s. En wist je dat alles Koreaans tegenwoordig enorm populair is? Of het nu films, modemerken of eten is. Millennials en jonger willen het consumeren, shoppen, dragen en eten. Daarmee is deze Beef n Kimchi taco een gegarandeerd succes!

Koreaanse tacos zijn ontstaan in de kleurrijke Streetfood Trucks van Los Angeles. Verse Mexicaanse tortillas met Koreaans vlees en groentes zals Kimchi. Het klinkt bijzonder, maar het smaakt echt logisch! Tegenwoordig kun je Korean Tacos in elke grote Amerikaanse stad eten en zijn de rijen bij deze foodtrucks vaak lang. Maar mocht je ooit twijfelen: ga er gewoon in staan, want het is de moeite waard!

Dit heb je nodig voor de Korean style kimchi taco


LA504 Tarwe Tortilla 5″/12 cm – Pablo’s Choice
LA933.1 Philly Steak Strips (beef)– LA Streetfood
Kimchi
Marinade:
2 delen Bruine suiker
Soja Sauce
2 delen
2 delen Olijfolie
1 deel Sesame Oil
beetje Rode peper vlokken
beetje Verse gember

Pepper Mayonaise:
LA77 Smoky Hemp Sauce – Smoky Mountains
LA1927 Pepper Relish – Ballymaloe

Toppings:
Verse koriander en sesamzaadjes

Recept Kimchi Taco met Beef

Deze Kimchi Taco is er echt eentje van de goede voorbereiding. Tijdens de mise en place meng je alle ingrediënten voor de marinade. En maak je de peper mayonaise. Doordat je hem bereid met die makkelijke Steak Strips zet je je taco bij bestelling heel snel in elkaar

Je bakt de Philly Steak Strips in een hete gietijzeren pan. Als beide kanten van het vlees gebakken zijn, voeg je de marinade toe en roer je het geheel op het vuur nog even 2 minuutjes door. 

Op dat moment maak je ook de Kimchi een beetje warm. Je bakt de tarwetortilla kort in de pan, op de plaat of op de grill. Daarna vul je hem met de warme en gemarineerde Beef. Daarboven wat Kimchi. En tenslotte top je de taco met de Pepper Mayonaise, koriander en sesamzaadjes.