Short Ribs op een taco! Dat is pas lekker mals. Deze runderribs zijn zacht en rijk van smaak. Met ons team sluiten we vaak de week af bij een Mexicaanse Cantina in Deventer: El Popo. Veel Mexicaanse biertjes en lekkere tacos. Van de kok van dit restaurant hebben het volgende recept voor deze short rib taco gekregen:


LA631 Corn Tortilla Blanco Niño 4”/10cm– Blanco Niño
Shortribs vers, vliesje verwijderd

Marinade:
Limoensap, 2 limoenen
sinaasappelsap, 2 sinaasappels
knoflook, 5 teentjes
fijngehakte verse koriander, 1 handje
LA440 BBQ Magic – Paul Prudhomme, 4 eetlepels
komijn, halve eetlepel
LA120D Chipotle Pepper – LA Streetfood, 1 eetlepel
Honing, 3 eetlepels

Toppings:
LA187.1 Carolina BBQ – Lillie’s Q
LA751 Guacamole UHP zakken – Pablo’s Choice
LA133 Chunky Salsa Medium – Pablo’s Choice


Recept short rib taco Mexican Style

Short ribs – oftewel runderribs – zijn lekker op een taco vanwege hun rijke smaak, tenderness en veelzijdigheid. De zachte textuur van short ribs is een mooie warme vulling voor een maistortilla helemaal als je het afmaakt met mooie toppings. 

Marineer de shortribs een nacht van te voren. 
Bereid de ribs op een manier die bij jouw restaurant past. Dit kan zijn met een ovenprogramma, droog op de BBQ of zelfs in de hotpot. Wil je de ribs koken als onderdeel van jouw bereidingswijze, breng dan het water op smaak met de marinade. Zodra de shortribs klaar zijn, verwijder je de botten en trek je het vlees. Giet er wat Carolina BBQ Sauce over heen. 

Bij bestelling doen we de maïstortilla even kort op de plaat, hierdoor krijgt hij een betere elasticiteit. Je vult de taco met shortribs en topt hem met de guacamole en een beetje chunky salsa. En genieten maar!