De meest smaakvolle taco, gevuld met tender vlees met een heerlijke smaak van de marinade. We hebben het natuurlijk over de Carne Asada. Een klassieker onder de taco’s

LA631 Corn Tortillas 4″/10cm – Blanco Nino
LA933.1 Philly Steak Strips (beef)
Marinade: cilantro, chipotle peper, adobe saus, sjalotten, knoflook, limoenzest en sap, sinaasappelzest en sap, olie, komijn
Ui
Cilantro
Radij
Witte kaas
Salsa Verde taco saus (LA751 Guacamole 94% UHP Authentic Pablo’s ChoiceLA140D Mexican Green Sauce)

Wat is Carne Asada?

Gebruik Google translate en je leert dat Carne Asada gewoon gegrild vlees is. Maar die vertaling doet dit authentiek Mexicaanse gerecht echt tekort. Want hoewel Carne Asada gegrild vlees is, is niet elk vlees Carne Asada. Wat dit Mexicaanse rundvlees gerecht zo bijzonder maakt is de marinade. Die maakt het verschil tussen gewoon gegrild vlees en Carne Asada. 

Het rundvlees dat voor de Carne Asada gebruikt wordt is het mooiere vlees. Wat lekker sappig en tender blijft. Denk hierbij aan een bavette of zelfs steak. Wij raden voor de horeca, de Philly Steak Strips aan. Deze zijn makkelijk in gebruik, vergevingsgezind en ze blijven mooi tender.

Recept Taco met Carne Asada

Zoals we al zeiden begint de Taco Asada bij de marinade. Dus dat is waar we mee beginnen. Door de citrus die erin gebruikt wordt krijg je een mooie smaak en wordt het vlees extra zacht.

Blend de ingredienten voor de marinade en leg de steakstrips erin. 
Bij bestelling leg je de steakstrips op de grill of plaat. Pak de tarwe tortilla, vul deze met de de gegrilde steakstrips en top de taco af met de ui, cilantro, witte kaas en radijs. 

Heerlijk met salsa verde on the side. Een plaatje om te zien en heerlijk om te eten.