De Birriataco, dat is oprecht de lekkerste taco die er is. Of je deze taco met kip, beef of pork maakt, is om het even. Het is zo lekker. Zacht van binnen, lekker warm, een smaakexplosie en een crunchy aan de buitenkant. Maak ons maar wakker voor deze birria taco!

LA632 Corn Tortillas 6″/15cm – Blanco Nino
LA925 Pulled Beef Barbacoa
LA400.1 Fajita Magic/ Paul Prudhomme
Rundvleesbouillon van een schenkel bijvoorbeeld

 

Wat is een Birria Taco en waarom zijn ze zo lekker?

Birria Tacos zijn uitgevonden in Tijuana Mexico. Het is een combinatie van een stoofpotje – Birria genaamd – en taco’s.  Maar een birria taco is niet zomaar een met stoofvlees gevulde taco. Bij een birria taco doe je de tortilla in de smakelijke en een beetje vette bouillon van de stoofpot. Dan vul je hem met het vlees van de stoofpot en dan gaat hij dubbelgevouwen even op de plaat. Het resultaat is precies wat een birria taco zo speciaal en lekker maakt: een smaakexplosie met een zachte kern en krokante buitenkant. On-weer-staan-baar!

Het principe van de birria Taco:

Simpel gezegd maak je een birria taco door een heerlijke Mexicaanse stoofpot te maken. Het vlees van het bouillon te scheiden. De tortilla in het vocht van de stoofpot te dopen en deze met wat Mexicaanse Kaasmix op de plaat te leggen. 
Doe hier het warme vlees bovenop, vouw de taco dicht. En laat beide kanten nog even aanbakken op de plaat. Serveer wat van de bouillon bij de taco, zodat je gasten hem lekker kunnen dippen.

Recept Birria Taco’s voor de horeca:

Heb je weinig koks, maar wil je toch de lekkerste taco verkopen? 
Geen probleem! Maak een vettige bouillon van een stuk schenkel. 
Haal de Blanco Nino maistortilla er door heen en leg de natte tortilla op de warme bakplaat.
Bestrooi met de MexMix en de Fajita Magic.
Leg op 1 zijde wat warme Pulled Beef Barbacoa en vouw de tortilla dicht.

Bak de taco aan beide zijdes, zodat de buitenkant lekker knapperig wordt en de kaas aan de binnenkant lekker gesmolten is.