Een ongekend makkelijke taco die gemaakt lijkt te zijn, voor drukke dagen met een vol terras. De perfecte Tex mex Taco voor grote groepen, cateringen, foodtrucks, festivals of … natuurlijk Taco Tuesday! En door van deze juweel uit de Tex Mex keuken een queso taco te maken heb je echt iets heel lekkers!

LA500.1 Tarwe Tortilla van 16cm Pablo’s Choice
LA924 Slow Cooked Pulled Pork Carnitas
LA1000.2 Mexicaanse Kaasmix (Cheddar & Gouda) 2kg
LA926 Frijoles Black Beans van Batch 85
LA131.1  Mexican red Sauce Smoky Mountains
LA400.1 Fajita Magic/ Paul Prudhomme
Mais
Rode Paprika

De Southwest Carnitas Chili, dat is waar we deze taco mee vullen. Het is een stoofpot met pulled pork Carnitas en heel veel lekkere groentes die de ultieme warme vulling voor taco’s vormt.

Hoe maak je de Tex Mex Carnitas Chili Taco?

Deze chili stoofpot is zo authentiek, zo makkelijk en zo onderscheidend dat het deze taco in één klap tot een topper maakt. Het geheim van deze tacovulling is dat het eigenlijk geen stoofpot is.

Dat komt door het gebruik van de Slow Cooked Pulled Pork Carnitas die naar authentiek Mexicaans recept gekruid is. Het vlees is zes uur lang zachtjes gegaard is en is heel zacht en juicy. Zonder de enorme rokerige smaak die de meeste pulled pork met zich meebrengt.

De Southwest Carnitas Chili maak je door een aantal producten samen te voegen:1 zak Pulled Pork Carnitas, 1 zak Frijoles Black Beans, 1 blik Mexican Red Sauce van Smoky Mountains, Fajita Magic van Paul Prudhomme naar smaak, en wat mais en rode paprika voor de kleur. Dit warm je op, laat je een paar minuten op het vuur staan en het is klaar voor je taco en andere gerechten.

Je kunt de Southwest Chili per keer opwarmen, maar ook perfect in je bain marie bewaren. Daarnaast is deze mix ook ideaal voor op je nachos of als stoofpot (chili).

Maak dit taco recept met pulled pork en gesmolten kaas

Leg wat Mexicaanse Kaasmix op de plaat. Als deze gesmolten is veeg je de kaas er met de tortilla van af. Dan schep je wat van de warme Southwest Carnitas Chili op de tortilla en vouwt hem dicht.

Leg de opgevouwen taco op de plaat. Even laten liggen, andere kant ook. En klaar!