Bord met 3 taco's gemaakt van zwarte tortilla's en een fles saus

De Taco Al Pastor is een iconische taco. En sinds de Taco Chronicles op Netflix is deze Mexicaanse Klassieker misschien wel de Most wanted. En niet zo gek want het is ook echt een lekkere taco. Maar wil je hem op de authentieke manier maken – met zo’n grill en een ananas erop waardoor de sappen in het vlees trekken en het zachter en zoeter wordt – dan mag je je zaak wel even verbouwen. Daarom hebben we voor jou deze Al Pastor Styled taco.

LA638 Blue soft corn tortilla 6”/15 cm van Blanco Niño
LA924 Slow Cooked Pulled Pork Carnitas
Roasted Pineapple
Chipotle mayo
Ui
Cilantro
LA187.1 Lillie’s Q Carolina

Wat is een taco Al Pastor?

Een taco Al Pastor is een taco met gemarineerd en gegrild varkensvlees. Het is een traditionele Mexicaanse taco, maar tegelijkertijd ook weer niet. Dat komt doordat de taco Al Pastor deels uit het Midden-Oosten komt. Migranten introduceerden shawarma in Mexico en daarmee ook de bekende bereidingswijze op zo’n spit. Al gauw ontstond de Taco Arabes met lamsvlees. Maar Mexicanen zouden geen Mexicanen zijn als ze dit zich niet eigen zouden maken. Dat deden ze door varkensvlees als shawarma aan een spit te grillen. En deze op smaak te brengen door een ananas bovenop aan het spit te prikken. Zodat de sappen van de ananas door het vlees sijpelden. De taco Al Pastor was geboren!

Zo maak je een makkelijke taco Al pastor

Wij maken een makkelijke taco Al Pastor, waarvoor je geen spit nodig hebt en die je in elk soort keuken bereiden kan. Dat maakt deze taco geschikt voor kleine keukens, foodtrucks en een catering, maar deze bereiding van de taco Al Pastor is ook perfect geschikt als special.

We hebben hem gemaakt met Pulled Pork Carnitas en gegrilde ananas. Dit geeft een bloedmooie taco, met mooie smaken en wat we zeggen… hij is een stuk makkelijker gemaakt.

Bij bestelling doen we de maistortilla even kort op de plaat, hierdoor krijgt hij een betere elasticiteit.
Dan vullen we hem met de Pulled Pork en gegrilde ananas. Wat rode ui, cilantro en natuurlijk de Lillies Q Carolina.

Het is nu bijna jammer dat je hem kan serveren, want geef toe, je wil zelf wel een hapje nemen toch?

Welke tortilla gebruik je voor een taco Al Pastor?

Wij hebben deze taco gemaakt met een mais tortilla van Blanco Niño omdat we zo’n donkere tortilla zo mooi vinden bij pulled pork. De tortilla’s van Blanco Niño zijn de beste maïstortillas die we kennen. Ze smaken goed, ruiken heel lekker maar vooral breken ze niet. 

Maar als jij altijd met tarwe tortilla’s werkt, dan kan dat voor deze Pastor Styled taco heel goed. 

Wat je moet weten over tortilla’s is wanneer je welke moet hebben. Heb je een drukke zaak en staan ze even te wachten op het luik voordat ze geserveerd worden? Kies dan voor een tarwe tortilla. Die zijn meer vergevingsgezind en breken niet als ze iets afgekoeld zijn. Wil je iets exclusiever gaan? Dan is de maistortilla je beste optie.