Iedereen, iedereen… ja ook jij, stop maar waarmee je bezig bent. We hebben hier een taco waar je ’s nachts voor wakker gemaakt wil worden. Een taco die zo lekker en zo mooi is dat je jouw gasten er echt mee trakteert. Deze taco is gemaakt met lekkere verse mango, smakelijke gegrilde vis, spicy guacamole, thin sliced radijsjes, frisse sla en dat allemaal op zo’n lekkere maistortilla van Blanco Nino.

LA631 Corn Tortillas 4″/10cm – Blanco Nino
Shredded lettuce
Verse Mango
Spicy Guacamole (LA751.1 Guacamole UHP zakken Pablo’s Choice, koriander,, rode chili, limoen, citroen zest, gemalen peper)
LA1927.1 Ballymaloe Pepper Relish Deli
Kabeljauw

Roomboter of geklaarde boter
LA400.1 Fajita Magic/ Paul Prudhomme

Recept taco met vis, mango en citrus

De kabeljauw is met de Fajita Magic van Paul Prudhomme zo lekker. Waanzinnig! We gebruiken graag de producten van Paul Prudhomme omdat ze echt het verschil maken. De smaken van deze kruiden uit New Orleans zijn zo goed en zo anders dan alles wat je hier kan krijgen, dat je jezelf er direct mee onderscheidt.

Smeer de kabeljauw tijdens de Mise en place in met gesmolten boter en bestrooi vervolgens ruim met de Fajita Magic kruiden.

Hoe maak je spicy guacamole?

De spicy guacamole maak je door er koriander, rode chili’s, limoen, citroenzest, zout en gemalen peper aan toe te voegen. 

Dan – bij de bestelling – leg je de vis in een hete (gietijzeren) pan zonder olie toe te voegen. Er zit namelijk al boter op de vis. Bak de vis totdat de kruiden kleuren, maar niet zwart worden,

Je pakt dan een maistortilla en je legt deze even een paar seconde op de plaat. Tot er wat damp vanaf komt. Dit maakt de maistortilla lekker elastisch, waardoor hij tijdens het eten niet breekt.

Beleg de taco met de guacamole en shredded lettuce. Leg hier de vis bovenop. Toppen met de Pepper Relish, verse mango en radijs. 

En je hebt een heel mooi en lekker tacootje.

Wij hebben voor de foto de kleinere Blanco Nino maistortilla gebruikt. Op die manier is het een mooie bite voor een voorgerecht of sharingplatter. Maar gebruik je de grotere 15 cm maistortilla? Dan is het een prachtige taco voor de lunch.