Of je nu met jouw restaurant met Taco Tuesdays elke dinsdag een speciale taco wil serveren of dat je gewoon een mooie klassieke taco op je menu wil hebben staan. Het is altijd goed om te weten dat sommige taco’s zichzelf allang bewezen hebben. Doordat ze al ver voordat wij deze taco recepten met je deelden gegeten werden en … nog steeds populair zijn. Door zo’n taco te serveren weet je zeker dat je gasten ervan gaan genieten.

Zoals je wel ziet zijn wij dol op taco’s. Dit Mexicaanse gerecht – gemaakt van een met vlees, vis of groente gevulde en dubbelgevouwen tortilla – is niet alleen heel lekker, het is vooral een gerecht wat het jou als horecaondernemer makkelijker maakt.

Taco Al Pastor
Tex Mex Gringo Taco
Carnitas bbq Taco
Crunchy Carnitas Taco
Taco de Asada

De beste taco recepten voor horeca

En dat is precies waarom we er zo enthousiast over zijn. Taco’s zijn makkelijk om te maken. Je kan ze heel klassiek serveren of met een twist die wat beter bij je zaak past. Je kan taco’s heel goed bereiden voor grote groepen en caterings. Taco’s zijn perfect als lunchgerecht, barbite, voorgerecht, maar kan je ook goed serveren als hoofdgerecht.
Je bereidt ze nagenoeg helemaal in de mise en place, bij bestelling hoef je ze alleen maar te vullen. En taco’s zijn net zo makkelijk met vlees als vega of zelfs vegan te maken.

En omdat taco’s voor horeca gemaakt lijken te zijn, hebben we een aantal taco recepten speciaal voor horeca voor je op een rij gezet. Taco’s die in Mexico en Amerika al heel lang populair zijn en waarvan wij wel zeker weten dat ze ook jou succes zullen brengen.

Klassieke taco’s met vlees of vis

Nog één belangrijk dingetje over taco’s. Eigenlijk bouw je elke taco hetzelfde op. Je hebt de tortilla (dat kan een mais- of tarwe tortilla, een hardshell of een softtaco zijn) en dan is er de vulling. Denk hierbij aan vlees, vis en voor een vegetarische taco groente. En natuurlijk de taco toppings en de taco saus.

De klassieke taco’s die we voor je op een rij hebben gezet zijn bijna allemaal authentiek Mexicaans. Maar er zit ook een Tex Mex Taco bij. Deze iconische taco is in Mexico inmiddels ook de standaard geworden, maar hij komt uit Amerika.

Taco Al Pastor

Of het nu Taco Tuesday of Taco ANYday is, de Taco Al Pastor is er eentje die je elke dag wel kan eten. Deze supersmakelijke taco brengt je bij de eerste hap al in Mexico of bij de beste Foodtruck ergens in LA. 

Een Taco Al Pastor is een traditioneel Mexicaanse Taco met kruidig varkensvlees en de zoetige sappen van ananas.

De bereiding van een Al Pastor Taco komt uit het Midden-Oosten. Het varkensvlees wordt gegrild aan eenzelfde soort spit als shawarma. En een mooie toevoeging van de Mexicanen die de Taco Al Pastor zo lekker maakt: er zit boven aan het spit een ananas, waardoor de sappen in het vlees trekken.Ons recept voor een makkelijke Taco Al Pastor voor horeca is net even anders. We gebruiken Pulled Pork carnitas die we op smaak brengen met stukjes ananas. Hierdoor voldoet hij aan de eisen van de horeca: snel en makkelijk te bereiden, bijna helemaal vanuit de mise en place en je hebt niemand extra in de keuken nodig.

Lees verder voor de Klassieke Taco Al Pastor

Tex Mex Gringo Taco

Uniek aan de authentiek Mexicaanse keuken is dat ze niet eens zo heel authentiek is. Dit komt doordat ze heel open staan voor invloeden van buitenaf. Zo is ook de Al Pastor ontstaan. En hetzelfde gaat op voor de Gringo Taco. Deze taco heeft een hele reis afgelegd voordat hij werd zoals hij nu is. 

Een Gringo Taco is een hardshell taco gevuld met groundbeef (Amerikaans gehakt), shredded lettuce, gesmolten kaas en zure room. En deze Gringo Taco komt zoals zijn naam al zegt – Gringo is een Amerikaan – uit Amerika. Daar waren ze zo dol op het Mexicaanse eten wat migranten mee namen dat ze het zelf ook gingen maken. De Amerikanen hebben aan de authentieke Mexicaanse taco’s een Amerikaanse twist gegeven en daarmee ontstond de Gringo Taco. Maar nu komt het: de Mexicanen vonden hem wel lekker en eten zodoende de Gringo Taco ook! Volg je het nog?

Voor horeca is de Hardshell Gringo Taco perfect, omdat je de taco vult met warm tacobeef, er wat kaas over doet en hem in de oven zet. Voor het uitserveren even toppen en klaar. Deze taco kan je per één maar – als je oven groot genoeg is – ook per 50 maken.

Kijk hier voor het recept voor de klassieke Tex Mex Gringo Taco

Carnitas Taco’s

Om te te weten wat een Carnitas Taco is, moeten we je eerst uitleggen wat Carnitas precies is. En natuurlijk ook wat het niet is. Carnitas is een Mexicaans gerecht met varkensvlees. De naam carnitas staat voor ‘klein vlees’ en het is net als Pulled Pork langzaam gegaard en daarna getrokken.

Carnitas is niet hetzelfde als Pulled Pork. Beide zijn op dezelfde manier bereid, maar de Mexicaanse Carnitas is met Mexicaanse kruiden bereid en heeft daardoor een hele rijke mooie smaak.Een Carnitas Taco is een tortilla gevuld met Carnitas vlees. Bij de klassieke Carnitas Taco top je het vlees met een beetje ui, wat cilantro en eventueel wat guacamole. Maar je kan helemaal los gaan met Carnitas taco’s en er een bbq variant van maken bijvoorbeeld.

Wij delen twee Carnitas taco’s met je, namelijk de Pulled Pork BBQ taco die we maakten met Mexicaans carnitas vlees en de Crispy Pork Taco.

Taco de Asada

Deze Taco Klassieker heb je vast al wel een keer gegeten. De Taco de Asada is misschien wel het lekkerste, puurste en spannendste wat taco’s te bieden hebben. Zulke mooie smaken, what you see is what you get en toch een beetje luxe feel.
Een Asada Taco is een taco met gegrilld vlees. Specifiek rundvlees wat gemarineerd is in een speciale Asada marinade. Met citrus die ervoor zorgt dat het vlees heel zacht en mals wordt en kruiden die het vlees op smaak brengen.

Check meteen het Carne Asada taco recept