Bord met taco's op een donkere ondergrond

Deze prachtige taco met kip is misschien wel het mooiste meisje uit de klas! Verschrikkelijk mooi, echt verrassend en heerlijk zomers. En natuurlijk heel erg lekker. Deze mooie kleine taco, gemaakt met een kleine mais tortilla is perfect als barfood, voor sharing of als onderdeel van de betere borrelplank. Een goede taco voor een grote groep, maar ook intiem en perfect om indruk te maken bij je First Date.

LA640 Blue Corn Tortilla Blanco Niño 4”/10cm
In de oven:
      
LA923 Pulled Chicken Tinga
Pineapple


Jalapeño Saus (mengen in blender):
LA77 Smoky Hemp Sauce van Smoky Mountains
Olie
Water
Azijn
LA116.1 Sliced Jalapeños van Smoky Mountains
Knoflook
Dille
Peterselie
Bieslook
Zout
Peper

Rode ui
Rode Kool

Een heerlijk onderscheidende horeca taco

Als je met jouw zaak besluit elke dinsdag voor Taco Tuesdays een mooie taco te serveren dan is het belangrijk dat je met opvallende en onderscheidende taco’s komt. Maar die taco’s moeten wel makkelijk te bereiden zijn. Vooral in de mise en place.

Voor deze lekkere kip taco gebruiken we Chicken Tinga uit de oven met ananas. Chicken Tinga is Mexicaanse kruidige Pulled Chicken. Deze zacht gegaarde kippendijen zijn uren lang gegaard op lage temperatuur waardoor de authentieke kruiden het zachte vlees helemaal op smaak brengt. De Chicken Tinga die wij voor dit recept gebruiken is Ready 2 use: sous-vide, pan, bain-marie of zoals wij hebben gedaan: onder de grill!

We mengden de Mexicaanse kip met ananas en is deze even onder de grill gegaan. Hierdoor krijg lekker zachte kip die hier en daar ook krokant is. En de smaak van de ananas is er lekker in getrokken.

Zo maak je een heerlijke taco met kip

Bij bestelling leg je de maistortilla kort op de plaat. Tot je er wat damp van ziet komen. Door hem te verwarmen verhoog je de elasticiteit.

Besmeer de tortilla met de jalapeño saus en leg daar wat coleslaw bovenop. Doe vervolgens het warme Pulled Chicken Pineapple mengsel erbij. En je taco is klaar om te serveren.

Voor een groep is het mooi de taco’s op een grote schaal te serveren zodat iedereen zijn taco eraf kan pakken. Met wat lekkere drankjes erbij maakt dit meteen de sfeer.

>>Taco recept: Jamaican Chicken, een verrassende taco met kip!