3 taco's op een schaal op stenen ondergrond

Een taco voor als je er zin in hebt. Als je hem nodig hebt. De taco waarvan je nog niet wist dat je hem wilde, maar wij gelukkig al wel. De Gringo Queso Taco. Een easy to make klassieker met ground beef en gesmolten kaas. Warm, tasty, zacht van binnen, met een kleine crunch als je er in bijt.

LA504 Flour Tortilla 5″/12cm
LA929.1 Taco Beef
LA1000.2 Mexicaanse Kaasmix (Cheddar&Gouda)
LA1927.1 Ballymaloe Pepper relish
LA131.1 Mex red Sauce (dip)
LA751.1 Guacamole UHP (dip)

Wat is een quesotaco?

Zoals je bij onze recepten vast wel ziet… er zijn heel veel verschillende soorten taco’s. Zoals softshell en hardshell taco’s, beeftaco’s, fishtaco’s noem maar op. Maar we gaan nu en quesotaco maken. Deze taco’s brengen het beste van de wereld samen op een taco.

Namelijk een warme vulling, een beetje krokante tortilla en natuurlijk gesmolten kaas. Want dat is wat een quesotaco is. Een quesotaco is traditioneel een taco met gesmolten kaas die lekker platgedrukt is en even op de plaat heeft gelegen. Zacht van binnen, een beetje krokant van buiten.

Hoe maak je een quesotaco?

Je zal ontdekken dat het maken van een queso taco onverwacht simpel is. Met van die kleine tortilla’s is dit een perfecte taco voor een groot gezelschap, op een festival of vanuit je foodtruck.

Maar met de sharing en borrelplanken trend van nu is dit ook zeker een tacootje wat je maken wil.

Leg de kaas (wij gebruiken mexmix kaasmix) op de plaat. Even warm laten worden en dan de tortilla erop. Met een vegende beweging haal je de tortilla van de plaat. Je zal zien dat de kaas er aan blijft zitten. 

Dan schep je de warme tacobeef erop en vouw je de taco dicht.

Nog even op de plaat en serveren maar.

>>Zin in meer Questo Taco’s, we hebben meer recepten voor je!