Refried Beans, gemaakt met zwarte bonen en lekkere kruiden, zijn Americans Sweetheart, maar komen origineel uit Mexico. Daar is deze bogenpuree iets wat bij bijna elk eetmoment wel op tafel verschijnt. We maken geen grappen, ze eten het zelfs bij het ontbijt. En niet gek, want het is heel lekker.

Olie, roomboter of reuzel
LA926 Frijoles Black Beans van Batch 85
Gesnipperde ui
LA400 Fajita Magic van Paul Prudhomme


Wij gebruiken deze refried beans op meerdere taco’s. Het is een mooie warme vulling met een lekkere structuur en een hele goede smaak. Maar ook geeft het op een lichte taco een heel mooi contrast waardoor je mooie verse ingrediënten echt in het oog springen.

De bereiding is easy:

Bak de uitjes, voeg de bonen toe en de kruiden. 
Stamp de bonen met een stamper of garde, of gebruik de staafmixer.
Voeg wat vocht toe om de refried beans tot de dikte van pap te krijgen.

Ook lekker als dip bij tortilla chips!

>>Alle recepten voor taco’s met Refried Beans