Of het nu voor een catering, een drukke zomer met een bomvol terras of een grote groep die bij je gereserveerd heeft, sommige taco’s lenen zich hier perfect voor. Het zijn de taco’s die je op een grote schaal kan serveren. Taco’s die je in grote aantallen kunt maken zonder dat je extra handen in de keuken nodig hebt. En die taco’s voor grote groepen hebben wij voor je op een rij gezet.

Poncho Hardshell Taco met gehakt
Sticky Harissa Veggie Taco
Gringo Queso Taco met gehakt
Crispy Mango Beef Taco
Veggie Queso Taco
Crispy Pork Taco 

Even een snelle taco cursus. Taco’s zijn gevulde en dubbelgevouwen tortillas. Deze vulling kan warm of koud zijn en bestaan uit vlees, vis of groenten. Getopt met mooie verse toppings en natuurlijk een lekkere taco saus.

De tortillas die je voor taco’s gebruikt kan je verdelen in twee soorten, namelijk tarwe en maistortilla’s. En de vorm waarin je de taco’s serveert verschilt. Denk aan een hardshell taco, een queso taco, crispy taco’s en natuurlijk de softshell taco.

Waar moet je op letten als je taco’s voor grote groepen maakt?

Elke kok weet dat koken voor een grote groep, catering of drukke avond vraagt om snelle gerechten, een goede mise en place en vergevingsgezinde producten. Alles om ervoor te zorgen dat de keuken het aankan, het gerecht heerlijk is en de – in dit geval – taco’s warm aankomen bij je gasten.

Met dat in ons achterhoofd hebben we een aantal horeca taco’s voor je op een rij gezet die precies hieraan voldoen. 

Poncho Hardshell Taco met gehakt

Als we het hebben over taco’s voor grote groepen, dan is de hardshell taco een goede keus. Deze taco vul je met de warme Taco Beef, top je met wat kaas en zet je in de oven. Heb je een groet groep of catering? Dan kan je ze allemaal naast elkaar in de oven zetten zodat de kaas smelt. Uit de oven, de toppings erop en uitgeven.

Recept Hardshell Taco met gehakt

Sticky Harissa Veggie Taco

De vulling en topping van deze vegan taco voor groepen is helemaal in de mise en place te bereiden. Het is een koude taco die zich perfect leent voor een catering. Vooral als je de maistortilla die we in dit recept gebruikt hebben frituurt als een tostada. Dit kan je doen in de mise en place en in een trommel zijn deze crunchy taco’s een paar dagen houdbaar. Je hoeft ze bij bestelling alleen maar te toppen met de heerlijke vegetarische taco vulling.

Lees verder voor het recept van deze vegan taco

Gringo Queso Taco met gehakt

Bij taco’s voor grote groepen is het belangrijk dat ze lekker uitgeserveerd worden. En waar dat bij sommige taco’s kan doordat het een koude taco is, is de Gringo Queso Taco juist extra warm. Een queso taco maak je door kaas op de plaat te leggen en deze  – als de kaas gesmolten is – eraf te vegen met de tortilla. Dan doe je de warme vulling erin, vouwt de taco dicht en legt hem weer even op de plaat. Dit is warm op warm op warm. Reken maar dat jouw gasten hiervan gaan genieten.

Kijk hier voor het recept voor de queso taco

Crispy Mango Beef Taco voor groepen

Net als de tostada is een crispy taco gemaakt met een gefrituurde maistortilla. En dat maakt de crispy taco perfect voor catering of grote groepen is. Het frituren van de maistortilla doe je door een frituurkorf te gebruiken die zorgt ervoor dat ze de vorm van een hardshell taco krijgen. Deze crispy taco’s kan je in een trommel een aantal dagen bewaren.

Je vult de taco met een warme vleesvulling en topt hem af met sauzen en toppings. In het geval van de Crispy Mango Beef taco doe je dat met Pulled Beef Carnitas en de heerlijke Tropical Mango Relish van Ballymaloe. Beide ready to use en daarom extra geschikt om een taco voor grote groepen te bereiden.

Recept Mango Beef Taco

Veggie Queso Taco

Een goede veggie taco voor groepen is superbelangrijk. Het zorgt ervoor dat als je een grote groep of catering hebt, dat je zowel de vleeseters als de vegetariërs kunt bedienen met één en dezelfde taco. 

En deze Veggie Queso Taco is precies zo’n taco. Lekker warm en zacht van binnen, veel mooie smaken (zoet van pompoen en spicy van de Fajita Magic), met gesmolten kaas en een beetje crunchy van buiten. En doordat queso taco’s lekker warm zijn komen ze zelfs als ze wat langer op het luik staan goed op temperatuur bij je gasten aan.

Recept voor deze Vegetarische Queso Taco

Crispy Pork Taco 

Deze taco gevuld met Pulled Pork, guacamole en maïs is de ultieme convenience taco en dat maakt hem perfect voor grote groepen, catering, sharing platters of drukke dagen. Net als bij de Cripsy Mango Beef Taco maak je zelf een hardshell taco door de maïstortilla te frituren.

En dat kleine taco schelpje vul je met warme pulled pork en de lekkere toppings. En klaar is je taco. 

Met zo’n zachte vulling is de crispy taco schelp zo lekker, het geeft een extra crunch en bite!

Met dit recept maak je de Crispy Pork Taco