De frisse smaak van ananas, de bite van de rode ui en het pittige van jalapeños. Deze taco saus met ananas is bizar lekker en doet het op verschillende taco’s heel goed. Maar ook als extra dip op een taco-tafel is hij onmisbaar. Verse ingrediënten en mooie smaken, je gasten gaan er van houden!

2 delen verse ananas, in kleine stukjes gesneden
1/2 deel rode ui, fijngehakt
1/2 deel rode paprika, in kleine stukjes gesneden
LA116.1 Sliced Jalapeño pepers Smoky Mountains, fijngehakt
1/4 deel verse koriander, fijngehakt
Limoensap
Zout naar smaak

Ben je al begonnen met Taco Tuesday en zet je nu elke dinsdag een andere speciale taco op het menu? Of heb je op je lunchkaart een mooie taco staan? Dan is dit de salsa die iedereen doet watertanden. Zomers, fris, fruitig. En omdat je de mooie verse ingrediënten ziet zitten, laat deze frisse taco saus zien dat je met mooie en hoogwaardige producten werkt.


Wat is pineapple salsa

Pineapple salsa is een verfrissende en smaakvolle saus die ananas als hoofdingrediënt heeft. Het wordt vaak gecombineerd met andere ingrediënten om een zoete en hartige smaak te creëren. Typische ingrediënten in pineapple salsa zijn onder andere gehakte verse ananas, rode ui, rode paprika, jalapeñopepers, koriander, limoensap en zout.

Het resultaat is een kleurrijke en smaakvolle saus die zowel zoet als pittig kan zijn, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de hoeveelheid jalapeñopepers. Pineapple salsa wordt vaak geserveerd als bijgerecht, topping voor gegrild vlees of vis, of als dip met tortillachips. Het biedt een heerlijke combinatie van zoete, frisse en pittige smaken, waardoor het een populaire keuze is voor zomerse gerechten en barbecues.

Recept frisse ananas salsa voor taco’s

1. Snijd de verse ananas in kleine stukjes en plaats deze in een grote kom.
2. Voeg de fijngehakte rode ui, rode paprika, jalapeñopeper en koriander toe aan de kom met de ananas.
3. Pers de limoen uit en voeg het verse limoensap toe aan de andere ingrediënten in de kom. Dit zal zorgen voor een verfrissende citrussmaak.
4. Breng de pineapple salsa op smaak met zout en roer alles goed door elkaar.
5. Proef de salsa en pas de hoeveelheid jalapeñopeper, limoensap en zout aan naar jouw persoonlijke voorkeur.
6. Laat de salsa minstens 15-30 minuten in de koelkast staan om de smaken te laten mengen en serveer het dan als bijgerecht, als topping voor gegrilde gerechten of als dip met tortillachips.

Pineapple salsa is eenvoudig te maken en voegt een heerlijke tropische smaak toe aan je gerechten. Geniet ervan!