Is het een hamburger? Is het een taco… Nee! Het is een smahsburgertaco. De tiktokhit onder de taco’s en daarmee ongekend populair onder jouw jongere publiek. Maar niet alleen bij hen hoor, want deze burger, eh… taco met een hamburger erop is bizar goed van smaak.

LA500.1 Tarwe Tortilla van 16cm Pablo’s Choice
LA884.1 Fresh Burger 112×70 gr
LA493 Burger Magic
LA1010.1 Echte Ierse Cheddar kaas plakken Smoky Mountains
LA78 Amerikaanse mosterd Smoky Mountains
LA76.1 Smoky Mountains Sweet Pickle Relish
LA1925.1 Ballymaloe Original Relish Deli
Shredded lettuce

Rode ui

De TikTok en Instagram hit van dit jaar, de taco die je maakt alsof het een smashburger is. Vooral je jongere gasten kennen hem wel en door hem te serveren trek je hen zeker naar je zaak. Maar dit tacootje is naast bekend ook superlekker. En dat niet alleen, hij is ook bizar makkelijk te bereiden, met de producten die je waarschijnlijk toch al in huis hebt.

Hippe taco voor grote groepen

Maar voordat we je vertellen hoe je deze taco maakt, leggen we nog even uit wat een smashburger ook al weer is.

Als je een hamburger bakt, is hij lekker doordat hij zo’n krokant korstje heeft. De smaak daarvan is voor bijna iedereen onweerstaanbaar. Dat komt doordat het gekarameliseerd is tijdens het bakken.

Een smashburger is een op de plaat platgedrukte burger die bijna helemaal bestaat uit dat lekkere korstje zonder in te leveren aan juicy-ness. En een smashburgertaco is – zoals de naam al zegt – zo’n onmiskenbaar lekkere burger, maar dan op een taco.

Zo maak je de hamburger taco van tiktok

Pak een tortilla. Leg er de rauwe burger op en druk de hamburger naar de buitenkanten van de tortilla, zodat de tortilla bedekt is met het rauwe vlees. Bestrooi het vlees met de Burger Magic kruiden van Paul Prudhomme. Dan leg je hem met het vlees op de bakplaat.

Dan laat je hem liggen tot je zeker weet dat er een goed korstje aan zit. 

In zijn geheel omdraaien en even laten liggen op de plaat. 

Een plakje cheddar kaas erop, van de plaat halen en verder opmaken. Met de classic burger combinatie van American Mustard, Sweet Pickle relish en de Tomaten relish van Ballymaloe.

Wat shredded lettuce en een uitje erop en meegeven maar.