Een beetje uit Mexico en een beetje uit Korea. En vooral dat laatste is heel hot en happening momenteel. Van K-pop tot Koreaanse Netflix series. Een Korean Styled Taco met beef past daar goed bij. En de combinatie van smaken is echt zo bijzonder.

LA500.1 Tarwe Tortilla van 16cm Pablo’s Choice
LA933.1 Philly Steak Strips (beef)
LA751.1 Guacamole UHP zakken Pablo’s Choice
Marinade (sesamolie, knoflook, gember, bruine suiker, zwarte peper, iets water)
Shredded rode kool
Taco Saus (1 deel zure room, 1 deel LA77 Smoky Hemp Sauce Smoky Mountains, verse knoflook naar smaak, half deel siracha saus en limoensap naar smaak)

Recept Taco met biefstuk in Koreaanse marinade

Deze taco kan je op twee manieren maken, met een mooi groot stuk vlees wat je in de marinade zet of met de steakstrips van LA Streetfood. Wij hebben gekozen voor de steakstrips, simpelweg omdat ze makkelijker werken: je legt ze vanuit de vriezer rechtstreeks  op de plaat. Dit werkt snel en voorkomt verspilling. Je pakt alleen wat je nodig hebt, meer niet.

En doordat de marinade gemaakt is met flink wat suiker kan je het er op het laatste moment bij doen op de plaat. De marinade zal iets indikken en karamelliseren en als een soort glaze op het vlees zitten.

De opmaak van deze taco is simpel doordat bijna alles al klaar is. Je maakt hem met de steakstrips, glaze, guacamole, cilantro en taco sauce.