Als aubergine op een Libanees platbrood kan, dan gaat het op een taco natuurlijk ook! 
Dit is niet de enige taco die Libanese invloeden heeft, ook de wereldberoemde Taco al Pastor kent zijn oorsprong in het Midden-Oosten. 
Een heerlijke taco met aubergine, granaatappel en een heerlijke sesamdip. Hij is echt heel lekker! Alles zit er in: hij is smoky, sticky, spicy en helemaal veggie.

LA638 Blue soft corn tortilla 6”/15 cm van Blanco Niño
Aubergine
LA77 Smoky Hemp Sauce van Smoky Mountains
Sesamdip (Tahin, water, sesamolie)
Harissa Glace (Harissa, dadelsiroop, granaatappelsaus)
Rucola
Granaatappelpitjes

Je kan deze taco met warme of koude aubergine eten. Dat laatste vinden wij het lekkerste, vooral als het een echt warme dag is. Ook erg handig want je maakt hem dan zo goed als helemaal in de mise en place. Bij bestelling hoef je hem alleen maar te bouwen. Door te kiezen voor de blauwe mais tortilla krijg je met de sesamdip een mooi contrast. 

Voor deze taco maak je in de mise en place:

Harissa Glace – meng twee delen harissapasta  met een deel dadelsiroop en een deel granaatappelsaus. Hiermee smeer je straks de aubergine in.

Aubergine – Snijd de aubergine in 4 cm dikke plakken en meng deze met olijfolie, peper en zout. Leg ze in de oven voor 35 minuten op 220 graden. Haal ze uit de oven en besmeer ze royaal met de harissa glace. Dan mogen ze weer 5 minuten terug in de oven zodat het kan karameliseren.

Sesamdip – meng de tahin en sesamolie (2 el olie op 100 gram tahin) tot een gladde mix en voeg dan het water toe, je krijgt een creamy saus. 

Bij bestelling leg je de maistortilla kort op de plaat tot er wat damp vanaf komt. Dan besmeer je hem met de sesamdip, legt de rucola en aubergine erop. Een beetje smoky hemp sauce en aftoppen met de granaatappelpitjes.

>>Deze bizar lekkere Veggie Taco is ook met een maïstortilla van Blanco Niño gemaakt