Vrouwenhand met taco. Tekst: Taco Tuesdays

Queso Taco’s zijn misschien wel het beste wat ons als mensheid overkomen is. Goede smaken, warm vanbinnen, een beetje krokante buitenkant en natuurlijk… gesmolten kaas. En deze veggie Queso Taco gevuld met zoete aardappel en frijoles is zo goed dat je er zelfs grote vleeseters mee verwent.

LA1000.2 Mexicaanse Kaasmix
LA926 Mexican Blackbeans – Frijoles van Batch 85
Mais
Pompoen/zoete aardappel gebakken
LA400.1 Fajita Magic/Paul Prudhomme
Ancho Mayo (vegan met LA77 Smoky Hemp Sauce)
Cilantro
Limoen

Een queso taco bereiden is makkelijker dan je denkt. Je moet gewoon even weten hoe:

Leg de mexmix kaasmix op de plaat, dan de tortilla erop. Even aandrukken en dan met een vegende beweging van de plaat halen. Zo blijft de kaas aan de tortilla plakken.

Leg de mais, bataat en frijoles op de gesmolten kaas en vouw de taco dicht. Voor een extra krokantje nog even op de plaat en serveren met ancho mayonaise, een schijfje limoen en eventueel wat guacamole.

Het voordeel van een Quesataco is, dat die langer warm blijft. Wel zo handig als het druk is en de taco’s misschien net iets langer op het luik staat dan normaal.

Deze queso taco’s kan je serveren op een plank om te delen, maar is ook een perfecte festival taco of lekker tijdens een dagje strand.

>>Deze Queso Taco maakten we met Taco beef!